Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har skrivit en bok för unga tjejer

/
  • författare. Sandvikentjejerna Emelie Pettersson och Sophie Bergqvist har skrivit en bok för unga tjejer.

Målet var ett projektarbete som skiljde sig från mängden. Nu har Sandvikentjejerna Emelie Pettersson och Sophie Bergqvist, båda 18 år, utifrån egna erfarenheter skrivit en bok som handlar om att vara ung.
– Vi vill hjälpa och peppa andra unga tjejer, säger de.

Annons

Emelie Pettersson och Sophie Bergqvist går tredje året på Thorén Business School. Som projektarbete har de att under året skrivit boken ”Varje ros har sina taggar” som handlar om olika problem tjejer i gymnasieåldern kan ha – men också tips om hur man ska hitta styrka och acceptera sig själv.

Göra något ovanligt

– Det började egentligen med att vi vill göra något som ingen annan hade gjort som projektarbete tidigare. Och vi har fått väldigt positiva och stöttande reaktioner, berättar tjejerna.

I boken skriver de självutlämnande om skillnaden på hur man ska vara och hur man är, relationer och sex, skolstress och alla andra krav som ställs på unga tjejer. Sexuella övergrepp, ångest och ätstörningar är andra teman.

Självupplevt

Allt de skriver om i boken är självupplevt.

– Vi har skrivit om delar från våra egna liv för att försöka få andra att må bättre, samtidigt som de ska förstå att de inte är ensamma om att må dåligt över saker, säger tjejerna.

Det viktigaste rådet i boken går ut på att våga acceptera den man är.

– Mottot är: Var dig själv!

Mer läsning

Annons