Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar för mästartiteln

/
  • Nio lag från länet gjorde upp om slutsegern i årets innebandyturnering anordnad av dagverksamheten i Sandviken.  Sammanlagt hade 230 personer köpt biljetter till dagen. Då ingick att spela eller heja och bankett på kvällen med middag och dans.
  • Arrangören Karin Hellmyrs, habiliterare som även är tränare för lagen från Sandviken och Hofors, berättade att drömmen är att få ha turneringen i Göransson Arena.
  • Alla deltagare i Påskcupen får medalj, men det vinnande laget får även en vandringspokal. Så visst är det en tävling, även om det mesta under dagen handlar om glädje.
  • Glädjen stod högt i tak när det i går var innebandyturnering för funktionshindrade på Jernvallen. Nio lag från hela länet deltog och Iron Tigers från Sandviken var ett av dem. Spelarna Elin Krås och Stefan Axelsson kramade om varandra efter matchen mot Hudikdrakarna.
  • En av spelarna som var med för första gången var Daniel Heed.
  • Therese Einarsson i Iron Tigers har spelat innebandy i fem år.
  • Både vinnare och förlorare hade lika roligt under gårdagens innebandyturnering på Jernvallen men kämpaglöden hos deltagarna gick ändå inte att ta miste på. I en av matcherna möttes BK Framtiden från Ockelbo och Camp Cobra från Ljusdal/Delsbo.
  • Både vinnare och förlorare hade lika roligt under gårdagens innebandyturnering på Jernvallen men kämpaglöden hos deltagarna gick ändå inte att ta miste på. I en av matcherna möttes BK Framtiden från Ockelbo och Camp Cobra från Ljusdal/Delsbo.

Det var full fart på Jernvallen i går. Funktionshindrade från hela länet gjorde upp om mästartiteln i innebandyturneringen Påskcupen.

Men det handlade inte bara om att vinna.

– Det viktigaste är att man har roligt och det roligaste är att träffa alla människor, sa Daniel Heed i Sandvikenlaget Iron Tigers.

Annons

I går förvandlades Jernvallen till skådeplats för årets viktigaste innebandyturnering. Åtminstone för deltagarna.

Ett 100-tal spelare med någon form av funktionshinder gjorde upp om segern i turneringen som utvecklats till en klassiker. Årets upplaga av cupen som arrangeras av den dagliga verksamheten i Sandviken var den sjuttonde.

Nio mixade innebandylag från Hudiksvall i norr till Gävle i söder deltog och alla mötte alla under dagen.

Nästan lika många som spelade tittade på eller var funktionärer.

En av spelarna som var med för första gången var Daniel Heed. När Arbetarbladet pratade med honom följde han med inlevelse slutet av Iron Tigers match mot Hudikdrakarna från avbytarplats.

– Det går jättebra, det var jag som gjorde första målet. Men det är spännande också. JAAA, DÄR SATT DEN, vrålade han när Iron Tigers gjorde 4–1, som även blev slutresultatet.

– Man ska stötta varandra. Det är viktigt både när det går bra och dåligt, tillade han.

Lagkompisen Therese Einarsson, som spelat i laget i fem år, skrek och hejade hon också.

– Men allra roligast ska det bli att dansa, sa hon och syftade på den efterföljande banketten på Restaurang Bolaget, där det på onsdagskvällen skulle bli både middag, dans till levande musik och prisutdelning.

När slutsignalen gick kramade alla i laget om varandra.

– Fast vi har många matcher kvar i dag, men det ordnar sig med dem med, sa Stefan Axelsson och visade upp sin lagledarbindel runt armen.

– Jag har en taktik, jag vet inte om alla i laget har det, men det är att när vi skjuter så ska vi skjuta direkt i mål, fortsatte han.

Arrangören Karin Hellmyrs, habiliterare som även är tränare för lagen från Sandviken och Hofors, berättade att drömmen är att få ha turneringen i Göransson Arena.

– Det vore jättehäftigt. Vi märker av ett ökande intresse från år till år, så helt omöjligt är det inte, sa hon.

Mer läsning

Annons