Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras två-årsprojekt har premiär nästa vecka

I två år bodde filmarna i en lägenhet i Björksätra och jobbade med sin animerade kortfilm. Nu är den färdig och nästa vecka premiärvisas den på filmfestivalen X9
i Gävle.
– Det ska bli spännande att höra vad folk tycker, säger Markus Magnuson.

Annons

För två år sedan berättade Arbetarbladet om de tre filmarna Sandra Valenca, Sam Carlshamre och Markus Magnuson som flyttat från Stockholm till Sandviken för att dra ner på hyreskostnaderna, isolera sig och jobba ostört med sitt filmprojekt.
– Folk tyckte att vi var jätteambitiösa som flyttade från alla vi känner för att göra film. Men jag tycker inte det, vi gjorde det mest för att lösa vissa problem, som att sänka kostnaderna, säger Markus.


Två år ägnades åt att filma den animerade science-fictionfilmen ”Vapnet” hemma i lägenheten i Björksätra, sent i höstas var de färdiga och lämnade Sandviken. Sedan dess har de jobbat med efterbearbetningen och så sent som i förrgår kunde de konstatera att den är klar – lagom i tid till premiärvisningen i Gävle 19 mars.
– Det blir första gången vi visar den för någon som inte har hjälpt till med filmen. Men de som sett den hittills säger att den är jättefin, otroligt detaljrik och genomarbetad.

– Sandra är involverad i vårt produktionsbolags dokumentärfilm om KTH-spex. Sedan diskuterar vi bland annat att spela in en zombiemusikal på Gotland. Det är ingen brist på idéer. Däremot är ingen av oss särskilt sugen på att göra mer animerad film just nu.

Annons