Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är vi som står för framtiden"

/
  • V-ledaren talade. Lars Ohly talade på Ung Vänsters kongress i Sandviken. ”Borgarna är de som går bakåt – det är vi som står för framtiden och driver Sverige framåt” sa han.
  • Slutar. Ida Gabrielsson från Sandviken avgår som ordförande för Ung Vänster efter sex år. ”Du började som ordförande nästan samtidigt med när jag började som partiledare” konstaterade Lars Ohly.

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly talade på Ung Vänsters kongress i Folkets Hus i Sandviken på fredagen.

– De tre viktigaste frågorna för unga är utbildning, jobb och bostäder, sa han.

Annons

Lars Ohly höll ett hälsingsanförande på Ung Vänsters kongress. Han talade om att de tre viktigaste områden för unga är utbildning, jobb och bostäder.

– För att som ung kunna komma ut i samhället så behöver du ett jobb och för att få ett arbete i dag behöver du utbildning. Det är brist på bostäder och för att kunna flytta hemifrån och stå på egna ben måste du ha en egen bostad. Så vi måste satsa på att bygga fler bostäder, sa han.

Viktiga investeringar

För att minska arbetslösheten måste det investeras på flera områden.

– Vi måste satsa på nya energisystem och utveckla förnyelsebara energikällor, där kommer det att skapas nya jobb i framtiden och om vi bygger nya bostäder då skapar det nya jobb i byggbranschen. Sedan behöver vi satsa på välfärden – på fler förskollärare och på fler undersköterskor, sa Lars Ohly.

Demokratin urholkas av den borgerliga regeringens politik menade Lars Ohly om i sitt tal, när offentliga verksamheter som Apoteket och sjukvården privatiseras och säljs ut och köps av utländska riskkapitalistbolag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt.

Klyftorna mellan män och kvinnor och mellan lågavlönade och högavlönade ökar av regeringens politik anser Lars Ohly.

– Den borgerliga regeringen har gjort skattesänkningar på 100 miljarder kronor. Av de pengarna har 27 miljarder gått till den tiondel av befolkningen som tjänar mest och av dem är 70 procent män. Och regeringen har sparat nästan lika mycket på sjukförsäkringen som de har sänkt skatterna för de rikaste, sa han.

Regeringens politik strävar åt fel håll, menade han vidare:

– Borgarna är de som går bakåt – det är vi som står för framtiden och driver Sverige framåt, sa Lars Ohly.

Mer läsning

Annons