Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Din gamla leksakstelefon blir någon annans

/
  • En telefon är lycka. 2-åringen Simone Günter Björkman lyckades ganska snabbt hitta sin favorit i butiken, en blinkande leksakstelefon.
  • Ville fynda. Systrar på jakt efter saker. Systrarna Mayeman och Hanoy Saeed hittade några tänkbara fynd att köpa.
  • Gammalt blir till nytt. I loppisbutiken ReDo i Sandviken ska du fynda billiga saker som någon annan inte ville ha och samtidigt få något nytt själv.

Om du inte har användning för fjolårets julgardiner eller barnens urväxta pjäxor släng dem då inte i soporna.
På Nya Bruket i Sandviken kan du nu lämna in det du inte längre vill ha och samtidigt bidra till något roligt för barn och ungdomar.

Annons

Den heter ReDo och har precis slagit upp portarna för att du ska kunna bli av med dina gamla saker och samtidigt hitta nya till ett billigt pris.

Under torsdagen öppnade loppisbutiken mitt i bostadsområdet Nya Bruket i Sandviken. Härifrån går alla intjänade slantar till barn- och ungdomsverksamheter av olika slag i kommunen.

En träffpunkt

– Kolla det är mer än så, det är en träffpunkt också, sade Anders Kråkan Ågren, projektledare för Nya Bruket och pekar ut över lokalen där människor står och pratar med varandra om butikens fynd.

Sedan tidigare finns en ReDo butik i Gävle och det är nu ABF Gästrikebygden som öppnar filialen i Sandviken. Samtidigt som den bidrar till ett miljövänligare tankesätt i området ska butiken också fungera som en trivselhöjande åtgärd.

Hittade en telefon

Hyresgästen Sara Olsson Günter fick mer eller mindre slita dottern Simone från butiken som hade hittat en leksakstelefon.

– Det får nog bli en tidig julklapp, annars kommer vi nog inte härifrån, sade hon.

Mer läsning

Annons