Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Domen är felaktig och orättvis”

– Det här är en helt felaktig dom!


Den dömde 27-åringens försvarare Bengt-Olov Horn är upprörd över att hovrätten dömer alla tre som lika skyldiga.

Annons

Bengt-Olov Horns klient, den 27-årige släktingen, var den som i somras under rättegången berättade att Battal Batti beordrat honom att ge sig på de två männen.

När domen kom i går blev Horn mycket upprörd. Han anser att hovrätten gjort det mycket enkelt för sig och bakat ihop alla tre och att bevisen mot just hans klient absolut inte håller för en fällande dom. Han påpekar också att offren ändrat sina uppgifter flera gånger.

– Det är orättvist mot min klient. Bara för att det är svårt att reda ut vad som hände kan man inte sänka beviskraven, menar Bengt-Olov Horn och fortsätter:

– Jag var inte där på Nya Bruket och jag vet inte vad som hände och rent generellt är det nog så att de som döms är skyldiga. Men i det här fallet är det en helt felaktig dom. Jag ska ju inte uttala mig om vem som gjort vad. Däremot är det viktigt att en domstol tittar på var och en och det har man inte gjort i det här fallet.

Det var 27-åringens egna ord som fick Mikael Hammarstrand att misstänka Battal Batti för anstiftan till mordförsök. 27-åringens öppenhet och vilja att berätta gjorde att till och med åklagaren vid hovrättsförhandlingen öppnade för att 27-åringen kunde dömas annorlunda än de två andra.

– Därför känns det här extra hårt, menar Horn, som tänker överklaga domen till Högsta domstolen.

Mer läsning

Annons