Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömfabriken vill inte ge upp hoppet

Drömfabriken har inte gett upp hoppet än.
– Nu är diskussionerna i gång och vi ska hitta en lösning, säger Bo Larsson efter gårdagens möte med Sandvikens kommun som vill bryta avtalet med kulturhuset.

Annons

I dag träffade Drömfabriken företrädare för kommunen och Göranssonska fonderna för första gången sedan chockbeskedet i veckan. Då fick kooperativet bakom kulturhuset veta att kommunen inte vill förnya det treåriga avtal, värt 4,5 miljoner kronor, som löper ut vid årsskiftet.

– De säger att de måste spara in pengar och det har vi förstått, säger Bo Larsson som dock inte är redo att kasta in handduken än.

Han menar att diskussionerna nu har kommit i gång och att en lösning ska gå att hitta. Mycket mer än så vill han inte säga för att undvika att det blir spekulationer.

– Vi vill inte att folk ska gå runt och må dåligt i onödan, förklarar han.

Kommunalrådet Monica Jacobsson (S) var med på mötet och ville efteråt inte säga att det var kört för Drömfabriken.

– Vi är väldigt intresserade av att ha en bra verksamhet för funktionshindrade. Nu ska vi gå hem till vår kammare och fundera på hur samarbetet kan se ut i framtiden, säger hon men fortsätter:

– Det ekonomiska läge som vi är i nu, klart att det spelar roll.

Drömfabriken brukar beskriva sig som en mötesplats för utvecklingsstörda och normalstörda. Ett tiotal personer arbetar här inom ramen för daglig verksamhet. Kooperativet är till stor del beroende av kommunens tjänsteköp och ett avbrutet samarbete får stora konsekvenser.

Annons