Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drottningen fick blanda egen parfym i Högbo

/
  • Vid parfymorgeln fick drottning Silvia lukta på olika essenser tillsammans med parfymören Pierre Wulf.

På Björk and Berries väntade en överraskning till drottning Silvia – parfymen Raspberry Blossom som specialkomponerats enbart till henne. Hon fick också blanda ihop en egen doft utifrån olika essenser.

Annons

 

Parfymören Pierre Wulf guidade drottningen genom hela kedjan från råvarorna som plockas lokalt till färdig produkt. Genomgången skedde bakom stängda dörrar. Det var först när sällskapet kom fram till parfymorgeln, där drottningen fick lukta på olika oljor, som fotografer och reportrar släpptes in i några minuter. Titti Lundgren, vd för Björk and Berries, insåg efter ett tag att drottning Silvia stod med sidan mot fotograferna. Hon uppmanades att vända på sig så att de fick en chans att ta bilder.


Pierre Wulf avslöjar att hon fastnade för essenser av ros, patchouli, bergamott och kardemumma.
– Det kombinerade vi till en liten doft.
Den specialdoft Pierre Wulf själv gjort till besöket baseras på handplockade röda hallon och cederträ. Han beskriver den som en svensk-internationell, elegant och charmerande doft – likadan som drottningen.
– Hon är verkligen charmerande och verkade väldigt intresserad. Jag får nog konkurrens nu, berättar Pierre Wulf.


En klunga besökare väntade tålmodigt i Högbo för att titta på kungaparet. 95-årige Edvin Holmberg ville visa sin Opel Kadett från 1962 för den motorintresserade kungen men fick parkera för långt bort. Anna-Karin Ekström från Järbo frös i snålblåsten.
– Det är fantastiskt att komma så nära drottningen. Det är nästan så att man kan ta på henne.
Lola Sandberg från Sandviken konstaterar att chansen att se kungaparet kanske man bara får en gång i livet.

 

Mer läsning

Annons