Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunker ordnar stödgala

/
  • Ställer upp. Musikern Ingemar Dunker vill dra sitt strå till stacken och hjälpa sitt älskade Saik ur den ekonomiska krisen. 17 december anordnar han en stödgala för klubben på Drömfabriken.

17 december fixar musikern Ingemar Dunker en stödgala för Saik bandy på Drömfabriken.
– Jag vill dra mitt strå till stacken. Saik är ju laget i mitt hjärta, säger han.

Annons

I unga år stod Ingemar Dunker på Norra IP och såg bandylegenden Knatten Olsson dundra in mål för sitt Saik. Nu vill han dra sitt strå till stacken och rädda föreningen han älskar från konkurs.

Blev nostalgisk

– Jag läste i tidningen om den knackiga ekonomin och fansens upprop och blev så jäkla nostalgisk. Så mycket bandy som jag sett i mina dagar..., säger han.

Den senaste åren har det inte blivit så många Saik-matcher för Ingemar Dunker, eftersom han varit ute och turnerat som trummis bakom en rad stora namn. Men känslorna för laget finns kvar.

Och eftersom Ingemar Dunker är en handlingens man – och van arrangör av flera festivaler och spelningar i sin hemstad – beslöt han sig snabbt för att ordna en stödgala för att samla in pengar för att täcka några av Saiks skulder.

Nu är Jappz, Lida Pin och Jay Jay Blues Band inbokade och även Ingemar Dunkers eget band Beware of the Dog ska uppträda. Dessutom kommer Sandvikenförfattaren Bernt-Olov Andersson under kvällen att läsa ett litet stycke om just bandy.

Stort intresse

– Alla hängde genast på och ville ställa upp, berättar Ingemar Dunker.

Biljettpriset är planerat till 130 kronor och då går 120 av dem direkt till Saik. Resterande 10 kronor kommer att täcka kostnaden för kaffe och bulle, som ingår i entrén.

Mer läsning

Annons