Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare letade efter "Kjelle Blues"

/
  • Polisen lät två nya specialsökhundar undersöka viken i Gavelhyttan.
  • Kustbevakningen var på plats med dykare under onsdagen i idylliska Gavelhyttan, söder om Kungsgården, för att söka efter den försvunne Sandvikenbon

Under onsdagen letade dykare efter "Kjelle Blues" i vattnet i Gavelhyttan.
Dagen innan hade polisens likhundar flera gånger markerat att det finns en död kropp eller kroppsdelar på ett område några hundra meter ut från land.
– Det har jättestor betydelse för utredningen om vi hittar kroppen, säger vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand.

Annons

Som Arbetarbladet kunde avslöja i onsdagens tidning misstänker polisen att den försvunne Kjell-Ove "Kjelle Blues" Andersson från Sandviken kan finnas i Storsjön vid Gavelhytteåns mynning ut i Norbyviken.

På tisdagen var Stockholmspolisens kriminalsökhundar på plats i Gavelhyttan tillsammans med tekniker och poliser från Gävlepolisen. Från båten markerade hundarna flera gånger på samma område. Markeringen innebär att de känt lukten av en död kropp, kroppsdel eller kroppsvätskor. Det kan betyda att kroppen efter den försvunne Sandvikenbon finns i vattnet.

På onsdagsmorgonen spärrade därför polisen av området längst ner mot vattnet och Kustbevakningens män tog över sökandet.

Från Kustbevakningen båt söktes området ute i vattnet av. Dykare gick också ner.

– Ja, vi söker av ett visst område, bekräftar kriminalinspektör Christer Lööf på polisens avdelning för grova brott som var på plats i Gavelhyttan.

Tipset om att "Kjelle Blues" dumpats i den aktuella viken i Storsjön vatten fick polisen redan i vintras. Polis var i Gavelhyttan flera gånger för att reka, men likhundarna har alltså inte varit på plats förrän nu.

För att lösa "Kjelle Blues" försvinnande har det stor betydelse att finna kroppen.

– Ja, det är viktigt att få en kropp. Det kan ha väldigt stor betydelse för att vi ska kunna avgöra om personen självdött eller om det är någon annan som orsakat dödsfallet, säger åklagaren och förundersökningsledaren Mikael Hammarstrand.

Men det är inte självklart att de tänker berätta om "Kjelle Blues" hittas i vattnet.

– Vi kanske varken bekräftar eller dementerar det med tanke på om det finns någon vits att avslöja det eller hålla det hemligt, säger han.

En eventuell kropp måste både identifieras och undersökas av rättsläkare innan polisen kan göra några närmare uttalanden.

Vid 16-tiden på eftermiddagen hade sökandet ännu inte gett något. Det är oklart i vilken omfattning arbetet fortsätter under helgen.

Mer läsning

Annons