Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En arena som imponerar

/
  • coola. Agnes Humling, Felix Forsberg och Jakob Ljungström från Jernvallsskolan hade olika åsikter om kungabesöket. ”De är coola”, tycker Jakob medan Agnes och Felix bara kommit eftersom skolan blev tillfrågad.
  • fick vänta. Kungaparet var något sen till Göranssonska skolan och eleverna från Jernvallen fick vänta lite extra med sina flaggor. Vid ankomsten mötte värden Lars Pettersson, vd för Sandvik, upp.
  • imponerad av arenan. I Göransson Arena, sista stoppet i Sandviken, väntade drygt 1 200 personer på att hälsa kungaparet välkomna. Kungen beskrev det som en märklig upplevelse att komma in i den snart färdigbyggda arenan.
  • drottningmöte. Eleverna My Fransson, Johan Svensson och Marika Källman berättade varför de valt att studera på Göranssonska skolan för kungaparet.

– Vi har mött en ung och stolt stad som skapats, och än i dag skapas, av människor som vill något extra.
Det sade kung Carl XVI Gustaf när han avslutade sin dag i Sandviken på Göransson Arena.

Annons

I samband med att kungaparet signerat en minnesplakett valde kungen att säga några ord till de drygt 1 200 personer som kommit till arenan.

Han tackade Högbo Bruk för en fin och fantastisk lunch, berättade om styrkan och de goda framtidsutsikter som orten har genom Sandvik och kallade det för en märklig upplevelse att komma in i den ännu inte färdigbyggda arenan.

Han sammanfattade torsdagens besöksmål som exempel på ett nytt entreprenörskap där man måste våga och vilja något med det företag man försöker skapa.

– Det har varit ett fint möte med er här i bygden för drottningen och mig. På återseende, sade kungen.

På arenan fanns Ola Berggren, vd för Högbo brukshotell, som haft drottningen till bordet under lunchen. Han beskrev kungaparet som lättpratat och utan divalater.

Med kungen hade han pratat bilar, ”han kör BMW och det gör jag också”, och med drottningen om barn, ledarskap och människor.

– Det var lite speciellt i början men de är vanliga människor. Efter ett tag kändes det som man ville säga du till dem, berättar Ola Berggren.

Innan arenan besöktes Göranssonska skolan och Sandvik. Av Sandvik fick drottning Silvia ett timglas med 250 000 små diamanter i.

Sedan ville informationsdirektören Anders Wallin lämna över varsin minnesgåva.

– Men det har vi ju redan fått, försökte kungen innan han tog emot en skalenlig modell av en underjordsborrigg.

Drottningen fick en donation till sin minnesfond.

Annons