Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fjärde person offer för rånarna i Stadsparken

Det finns ett fjärde rånoffer. En 21-åring slogs ned och rånades på Stadshustrappen strax före de tidigare kända överfallen i Stadsparken samma natt.

Annons

Det är nu alltså sammanlagt fyra personer som rånats i Sandviken vid ungefär samma tid natten till söndagen. Sannolikt handlar det om samma ungdomsgäng som dragit genom stan och överfallit yngre män.

Det fjärde offret som man nu kopplar till rånen är en 21-åring från Gävle som slogs ned på Stadshustrappan vid 02-tiden. Då kom ett gäng unga killar i riktning från Torgetkiosken. En av dem gick oprovocerat fram till 21-åringen och sparkade honom i huvudet. Han ramlade omkull och slog sig och blev mycket yr i huvudet. Rånaren tog 21-åringens mobiltelefon medan kompisarna stod bakom.

21-åringen var ensam vid tillfället och vet inte om någon annan utomstående fanns i närheten när det hände.

Händelsen polisanmälde han dagen efter och först rubricerades det som misshandel. Nu handlar det om rån och kopplas samman med de andra rånen i närheten av Stadsparken en kort tid senare samma natt.

Vid 02.30-tiden rånades en 36-åring och en 22-åring på mobiltelefoner, pengar och mat när de var på väg in i en trappuppgång på Barrsätragatan strax intill Stadsparken.

03.15 fick en 21-åring ett hårt slag i huvudet så han ramlade omkull när han gick genom Stadsparken. Därefter tog gärningsmännen hans mobiltelefon.

I samtliga fall rör det sig om ett gäng ungdomar på fem-sex stycken. De var klädda i mörka huvtröjor och vid minst ett tillfälle vad de maskerade och hade beväpnat sig med stenar i händerna.

Annons