Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En procent skiljer parterna

Nu har det hänt igen. Hyresförhandlingarna i Sandviken har strandat. Parterna gav upp på måndagen och skickade frågan vidare till centrala Hyresmarknadskommittén.

Annons

Senast förra året strandade de lokala hyresförhandlingarna efter tidsödande förhandlingaroch många hårda ord.

I år var parterna i utgångsläget optimistiska inför möjligheten att komma överens.

Men i går skar det sig i förhandlingarna mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen. Därmed ger också Sandvikenboendet, den mindre av de båda hyresgästorganisationerna, upp möjligheten att träffa en lokal uppgörelse.

– Jag var övertygad om att det skulle gå bra den här gången. Men vi låg för långt ifrån varandra, konstaterar Bo-Inge Andersson, Hyresgästföreningens ordförande.

Håkan Bengtsson, Sandvikenhus styrelseordförande, tycker inte att det funnits någon riktig vilja hos motparterna om att nå en överenskommelse.

– Vi yrkat på en höjning som bygger på brutala höjningar av vatten och värme. Men våra motparter tycks ha andra bevekelsegrunder. De säger att deras medlemmar inte har råd. Det kan jag i och för sig sympatisera med. Men vårt krav bygger på kostnadsökningar som vi själva inte kan påverka.

När hyresförhandlingarna strandade var Sandvikenhus krav en höjning med 3,2 procent medan hyresgästföreningarnas bud låg en dryg procentenhet lägre.

Mer läsning

Annons