Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entréintäkter går direkt till hyresskuld

När Saik spelar bandy går en tiondel av biljettintäkterna i fortsättningen direkt till arenabolaget som avbetalning på miljonskulden.

– Vi säkrar vår fordran och markerar att vi tar situationen på allvar, säger vd:n Fredrik Granting.

Annons

Uppgörelsen mellan Saik bandy och Göransson Arena AB innebär att bandyklubben nu fått två parallella avbetalningsplaner.

Sedan tidigare går en del av kommunkoncernens årliga sponsorbidrag direkt till arenabolaget som avbetalning på den gamla hyresskulden. 625 000 kronor amorteras på det sättet under en treårsperiod.

Den nya hyresskulden regleras genom en kombination av kontant betalning och en procentandel på biljettintäkterna. Saik betalar 350 000 kronor i höst och överlåter därefter tio procent av biljettintäkter till arenabolaget tills klubben är skuldfri. I överenskommelsen är Word Cup-arrangemanget exkluderat.

– Utgår man från senaste säsongens biljettintäkter tar det knappt tre år innan skulden är betald. Men vi hoppas att det ska gå fortare än så, säger Fredrik Granting.

Han tycker att parterna har hittat en bra lösning som innebär att Saik får schyssta förutsättningar att fortsätta bedriva sin verksamhet samtidigt som arenabolaget säkrar sin fordran och markerar att man ser allvarligt på den uppkomna situationen

Saiks totala skuld på nästan 1,5 miljoner kronor ska med de båda parallella avbetalningsplanerna vara reglerad fullt ut någon gång under bandysäsongen 2013-2014.

För att undvika att en liknande situation uppstår på nytt diskuterar nu arenabolaget och klubben en ny avtalsform som bygger på omsättningsbaserad hyra.

Ju bättre Saik lyckas med publik- och kringintäkter, desto högre ersättning får Göransson Arena AB som hyresvärd. Dålig bandy, lite publik och trista kringarrangemang ger en låg hyra.

– För oss ger det också ett incitament att bli en ännu bättre arrangör. Då hjälper vi Saik och stärker vårt eget varumärke, säger Fredrik Granting.

Mer läsning

Annons