Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett tårfyllt farväl av Norrsätraskolan

/
  • LEDSNA. Johanna Blixt och Sophie Karlsson är två av de elever som måste byta skola inför nian när Norrsätraskolan läggs ned. ”Det är först nu man börjar bli riktigt ledsen”, sade de när elever och personal i går samlades för en sista gemensam fest. Foto: Britt Mattsson

”Nu ska hela rasket rivas, nu går Norrsätraskolan i himlen in”, sjöng skolpersonalen så att inget öga var torrt när det i går var sista festen med gänget inför nedläggningen i nästa vecka.
Malena Ernman kunde inte komma. Men flera andra kända före detta elever medverkade i skolhistoriens sista NS-Rock.

Annons

Det var glädje och sorg på en och samma gång när Norrsätraskolan i går hade sin traditionella NS-Rock för tionde och sista gången.

På onsdag läggs skolans 7–9-del ned och eleverna splittras till andra grund- och gymnasieskolor.

– Det känns jättetråkigt, tyckte Sophie Karlsson sedan hon applåderat lärarna och de övriga skolanställda som sjungit Norrsätraskolans slutvers.

Hon och kompisen Johanna Blixt flyttar nu till Söderskolan inför nian. De båda beskriver sista året på Norrsätraskolan som oväntat normalt. Att de gått på en avvecklingsskola har de inte märkt så mycket av förrän flyttruschen satt igång på sluttampen av terminen.

Funderingarna inför hösten handlar mest om kommunen tänker hålla sitt löfte om att eleverna som måste flytta på sig ska få behålla sina mentorer.

– I dag säger de att ingenting är klart, berättade Johanna Blixt.

Gästartisten Ulf Murhagen, mer känd som Hank T Morris, hade dubbel anledning att sörja nedläggningen. Han har själv gått på skolan och i dag har han sin dotter i åttan.

– Det känns bedrövligt. Visst, jag förstår att de måste göra något. Men det bästa för eleverna hade varit om de fått gå ut grundskolan utan att behöva flytta.

Trummisen Jocke Dunker var själv med och startade NS-Rocken när han gick i sjuan. Nu fick han vara med om den tionde och sista föreställningen.

– Trist både med skolan och rocken, tyckte han efter att ha slutit cirkeln på NS-scenen.

Annons