Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expolitiker i Sandviken erkänner väpnat rån

33-åringen gjorde för tio år sedan en kort period som förtroendevald politiker i Sandviken. Häromdagen gick han till polisen i Stockholm och erkände sin medverkan i ett väpnat rån mot ett hotell i Hägersten 2005. Nu riskerar han fängelse.

– Det är personliga skäl som gör att han nu erkänner. Vilka vill jag inte gå in på, säger åklagaren Karolina Lindekrantz.

Annons

Det var för fyra år sedan som två rånare gick in på det familjeägda hotellet Attaché i Hägersten i Stockholm. De var beväpnade med k-pistar och tvingade till sig flera tiotusentals kronor.

Söderortspolisen i Stockholm lyckades inte hitta de båda männen och rånet såg ut att bli olöst. Men nyligen kom 33-åringen själv till polisen och berättade om sin medverkan. Enligt uppgifter från polisen har han sagt att han ville "göra rätt för sig".

Vem den andre rånaren var avslöjar han inte.

Åklagaren Karolina Lindekrantz har hört 33-åringens motivering till varför han plötsligt vill erkänna, men vill inte berätta om den.

– Han har personliga skäl, och det finns ingen anledning att gå in på dem i det här skedet av utredningen, säger hon.

33-åringen har nu fått en offentlig försvarare och kan ställa in sig på ett åtal och en rättegång om en eller ett par månader.

Skulle han dömas för grovt rån är minimistraffet fyra års fängelse. Bedöms brottet som ett rån av normalgraden är det minst ett års fängelse som gäller.

33-åringen bodde en kort period i Sandviken och blev också invald som ersättare på Vänsterpartiets lista i Sandvikens kommunfullmäktige.

Något större avtryck i politiken har han dock inte gjort. I Arbetarbladet arkiv nämns 33-åringens namn i en artikel, i ett sammanhang som dock inte hade med partipolitik att göra.

Och en av de vänsterpartister som var aktiv samtidigt som 33-åringen kommer knappt ihåg honom.

– Jag har ett vagt minne av en ung kille som var väldigt framåt och aktiv, men som försvann härifrån ganska snart, säger han.

Mer läsning

Annons