Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldtäktsförsök

En 23-årig Sandvikenbo döms till ett års fängelse för ett våldtäktsförsök mitt i centrala Sandviken. Sommaren 2009 drog han in en kvinna i ett buskage nära Folkets hus.

Annons

Kvinnan och 23-åringen var grannar för några år sedan, men är inte närmare bekanta. En kväll förra sommaren stötte de på varandra utanför Folkets hus. Han försökte få henne att dela en taxi, men hon avvisade honom.
En stund senare såg ett par kvinnor hur han drog iväg med henne. De anade oråd och följde efter för att se vad som hände. De fick se henne på rygg i ett buskage med 23-åringen sittande med neddragna byxor över henne.
Kvinnan själv berättar hur han tog tag i hennes armar och knuffade omkull henne. Hon skrek att hon inte ville.
23-åringen har hela tiden nekat. Hans version är att hon ville ha sex med honom, men att han sa nej för att det var för mycket folk i rörelse. När de två kvinnorna kom hade han böjt sig ner för att hjälpa henne upp. De neddragna byxorna förklarade han med att han nyss hade kissat. Men när han stod över kvinnan hade han dragit upp dem igen.
23-åringen åtalades i somras, och har nu efter rättegång dömts till ett års fängelse.
Kvinnan yrkade 40 000 kronor i ersättning för kränkning och 10 000 för sveda och värk. Tingsrätten tycker att beloppen är skäliga och dömde ut skadeståndet.

Mer läsning

Annons