Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre dagar i Göransson Arena när kommunen måste spara

Planerna på utökat samarbete mellan bibliotek och skolor i Järbo, Österfärnebo, Åshammar och Björksätra för att sänka kostnaderna slopas.

I övrigt klubbade kultur- och fritidsnämnden igenom sparförslagen för 2010 i går.

Annons

Beslutet innebär bland annat kraftigt sänkta anslag för verksamheten inom kulturskola, bibliotek och föreningsenhet. De planerade tjänsteköpen i Göransson Arena bantas också från tio dagar till sex under 2010.

Kultur- och fritid får ett tillskott på 1,5 miljoner kronor av kommunledningen, bland annat just för att köpa tjänster och tider i Göransson Arena. Men 600 000 kronor av summan kommer inte att användas till tjänsteköp.

– Pengarna var inte öronmärkta, vi får hantera det där fritt och vi ska ju minska kostnaderna med 4 miljoner kronor nästa år, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Ulf Gillström (S).

Rutinerna för hur de 900 000 som faktiskt går till att köpa tjänster ska fördelas är ännu oklara. Tanken är att ett urval av intressenter som inte har råd att hyra ska få tillgång till arenans lokaler. Flera förfrågningar har redan trillat in, däribland från Gävleborgs läns sångarförbund och ett förslag om innebandy för funktionshindrade.

– Vi kan inte besluta från gång till gång, då tar tiderna snabbt slut. Det får heller inte handla om för små arrangemang eftersom arenan är så stor. Förvaltningschefen har fått i uppdrag att utforma ett regelverk, säger Ulf Gillström.

Vänsterpartiet reserverade sig när budgeten behandlades, men hade enligt Ulf Gillström inget eget alternativ.

Mer läsning

Annons