Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre nior vidare till gymnasiet i Sandviken

Drygt 14 procent av niorna i Sandvikens skolor misslyckades med att kvalificera sig till gymnasieskolan inför hösten. Det är en försämring jämfört med förra året. På Söderskolan missade var fjärde elev gymnasiebehörigheten.

Annons

För behörighet till gymnasiets nationella program krävs godkända betyg i kärnämnena svenska, matematik och engelska. Av de 472 elever som i år gick ut nian var det 68 stycken, 14,4 procent, som inte klarade det och nu är hänvisade till det så kallade individuella programmet i höst.

Högsta andelen behöriga elever hade Jernvallsskolan. I en av de två klasserna i nian var gymnasiebehörigheten hundraprocentig. I den andra klassen var det bara två elever som inte hade godkänt i något av kärnämnena.

Förbättrade siffror jämfört med förra året hade också Murgårdsskolan och Norrsätaskolan medan kommunens öriga högstadieskolor lämnade ifrån sig färre elever med gymnasiebehörighet.

Sämst resultat hade Söderskolan där bara tre av fyra elever kunde gå vidare till gymnasieskolan. Men det är också den skola i kommunen som tar emot flest nyanlända elever med invandrarbakgrund.

Annons