Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ska släppas in i Göransson Arena

/
  • Vencke Yaman, som är evenemangsansvarig, och Anna Karin Sågström, som är konferensansvarig i Göransson Arena, vill öppna upp arenan för Sandvikenborna. Nu blir det utökade öppettider, mer allmänhetens åkning och en julfest på isen.
  • Vencke Yaman, som är evenemangsansvarig, och Anna Karin Sågström, som är konferensansvarig i Göransson Arena, vill öppna upp arenan för Sandvikenborna. Nu blir det utökade öppettider, mer allmänhetens åkning och en julfest på isen.

Nu ska Göransson Arena, som fått hård kritik för att vara för stängd, bli tillgängligare för Sandvikenborna. Det blir mer allmänhetens åkning och lättare att komma in och titta på träningar och ungdomsmatcher. Den nya öppenheten startar med julfirande med skridskoåkning runt en åttametersgran, varm choklad och lussetåg.

Annons

16 december är det kick off för projektet Öppen Arena och målsättningen är att just att öppna upp Göransson Arena för Sandvikenborna, framförallt för barn och ungdomar.

– Vi har fått vansinnigt mycket skäll för att folk inte kommer in i arenan. Det vill vi ändra på nu, säger evenemangsansvariga Vencke Yaman.

Som första punkt står en stor julfest på isen där hela familjen bland annat kan åka skridskor kring en stor gran, äta pepparkakor och dricka glögg eller varm choklad, titta på Sandvikens Lucia, lyssna på Jappz och krama Pigge.

Det blir även uppvisningar i konståkning och gymnastik, hockey bockey-turnering med Saiks A-lagsspelare, enmansfotboll och så vidare.

– Festkvällen sker i samarbete med föreningarna som håller till här på området så det blir en hel massa aktiviteter, berättar Vencke Yaman.

När Sandvikens kommun fick Göransson Arena i gåva av Göranssonska stiftelserna var tanken att arenan skulle vara en öppen plats, och att den särskilt skulle vara till för barn, ungdomar och handikappade. Så har det inte riktigt blivit, men nu är det tänkt att det ska bli ändring.

En sak som ska göra arenan mer tillgänglig är utökade öppettider. Från 10 januari håller kaféets och receptionens öppet mellan 8–21 på vardagar och 9–17 på helgerna. I dag är det stängt kvällar och helger.

– Det innebär att den som vill kan komma in i arenan för att titta på träningar och ungdomsmatcher. Hur vi ska lösa det rent ekonomiskt och personalmässigt är ännu inte riktigt klart. Kanske kan vi ta hjälp av föreningarna, säger Vencke Yaman.

Inför vintern har man också satsat på mer allmänhetens åkning än tidigare. Det går att åka fyra gånger i veckan inne i Göransson Arena och två gånger i veckan på hockeyplanen i ishallen.

– Går man hemma, är föräldraledig eller jobbar skift så finns möjligheten att åka skridskor även på veckodagarna, säger Vencke Yaman.

Runt jul och nyår blir det även allmänhetens åkning på utebanan om vädret tillåter.

Mer läsning

Annons