Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler valmöjligheter gjorde hyres­gästerna nöjda

/
  • Så här kommer ”Nya Dalslänningen” att se ut. Huset mot Barrsätragatan byggs på med ytterligare två våningar. Totalt blir det 60 lägenheter med nybyggnadsstandard efter ombyggnaden.
nöjd. Ulf Lööf, som bott i Dalslänningen sedan 1986, är glad att det blev en kompromiss med fler valmöjligheter för hyresgästerna.

Hyresgästerna stod inför valet att tvingas flytta eller bo kvar med kraftigt höjd hyra.

Kompromissen som räddade byggprojektet innebär att det nu finns fler valmöjligheter.

– En bra lösning. Det blev något av en gyllene medelväg, säger Ulf Lööf som bott i samma lägenhet i 25 år.

Annons

Trots att förhandlingsläget länge såg hopplöst ut blev det alltså till sist en uppgörelse om det omstridda byggprojektet i kvarteret Dalslänningen.

– Det är jätteviktigt att vi kom överens. Det här är en så viktig del av Sandviken. Nu får vi ett område med oerhörda valmöjligheter där man kan bo hela livet, säger Jenny Glumoff, Sandvikenhus marknadschef.

I stället för en plötslig och dramatisk förändring av hela bostadsområdet blir det en trestegslösning där fastigheten närmast Barrsätragatan, 31:an, byggs om helt och hållet och förses med två nya våningar. 29:an får en rejäl upprustning, dock utan hissar, medan 33:an tills vidare behålls som den är.

– Vi får en bra balans i området, säger Katrin Carlsson, affärsområdeschef för bygg och teknik.

Hyresgästerna i huset närmast Barrsätragatan, det nya ansiktet utåt, får nu kontrakten uppsagda med förtur till att flytta tillbaka efter ombyggnaden om de vill ha hög standard och accepterar en hög hyra. Ett alternativ är annars att välja en billigare lägenhet i den mer varligt renoverade grannfastigheten.

– Jag har inte bestämt mig ännu för hur jag ska göra. Hyran och standarden blir avgörande. Det är möjligt att det känns mer prisvärt att flytta till grannhuset, säger Ulf Lööf.

Han tycker det är skönt att det till sist kom ett besked om vad som ska hända med Dalslänningen och att det öppnades fler valmöjligheter.

– En lösning som borde tillfredsställa allas behov.

Mer läsning

Annons