Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folke och Marianne nyfikna på Kanalgränd

/
  • INTRESSERADE. Folke och Marianne Candell ville se hur lägenheterna i andra etappen av Kanalgränd ska komma att se ut. ”Sen får vi se om vi anmäler intresse, det beror till exempel på vad de kan komma att kosta”, säger Folke.

Det är fortfarande många som är intresserade av att bo på Kanalgränd. I går hölls ett informationsmöte om den andra etappen och efter mötet hade fem personer gjort intresseanmälningar på lägenheter.
– Det betraktar vi som väldigt bra eftersom vi inte ens har börjat bygga än, säger Sandvikenhus informationschef Sandra Diekmann.

Annons

Ett 30-tal hade kommit till Folkets hus för att få veta mer om den andra byggetappen på Kanalgränd. Två av dem var Marianne och Folke Candell, som i dag bor i hus på Svibacka. De har funderat på en lägenhet på Kanalgränd ett tag.

– Samtidigt har vi inte vetat hur det ska se ut, så det här var ett ypperligt tillfälle. Sen får vi väl se, konstaterar Folke.

De är överens om att lägenheterna verkar trevliga – men kanske lite små.

– När man bor i hus är det svårt att tänka sig in i en liten lägenhet. Det är ju ganska små lägenheter. Men det är ett väldigt intressant läge, vi har väntat på att det ska komma lägenheter med det här läget. säger Marianne.

Claes-Göran Ahrén från arkitektbyrån Mondo, som ritat husen på Kanalgränd både i första och andra etappen, var på plats och visade hur planerna ser ut för de nya husen. Det blir en hel del små lägenheter, de flesta är ettor eller tvåor. Några trerumslägenheter på 71 och 83 kvadratmeter ska det också bli, och i källaren ska man bygga garage och förråd.

Medelåldern var ganska hög bland de som samlats på Folkets hus och Marianne tror att många äldre är intresserade av att flytta från hus till lägenheter på Kanalgränd.

– Det är ju en stor fördel med förrådsutrymme, det behövs när man kommer från hus. Sedan är det trevligt att det är ett nybyggt hus. Man slipper göra så mycket själv, rusta och så. När man blir äldre vill man slippa det.

Efter informationsmötet fanns det möjlighet att lämna en intresseanmälan på en lägenhet på Kanalgränd och trots att Sandvikenhus inte ens hunnit ta beslut om att sätta igång med bygget fick man in fem intresseanmälningar.

– Vi håller på med slutprojekteringen nu och styrelsen kommer att fatta beslut senast 5 maj. Därefter räknar vi med ett och ett halvt års produktionstid, säger Sandra Diekmann.

Mer läsning

Annons