Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest gånger två i väst

/

I år blir det två folkfester med fokus på musik i Storvik och Ovansjö

Under Storviksdagarna nästa vecka blir det förutom marknad med knallar och tivoli också jazz i världsklass och Drängarna. Och på Ovansjöfesten i augusti uppträder bland andra Lena Willemark.

Annons

Nästan hela bygden är inblandad i de båda arrangemangen, berättar samordnaren Göte Andersson.

– Det som är unikt är att så många föreningar med på det hela. Vi är 15 lokala aktörer som samarbetar. Därmed kan vi åstadkomma två riktigt stora arrangemang för en bred publik, säger han.

Sammanlagt siktar arrangörerna på att locka 5 000 besökare.

Först att gå av stapeln är Storviksdagarna som startar på onsdag nästa vecka då det på kvällen blir jazzkonsert i Lyran med New Orleans-bandet Duke Heitger´s International Hot Jazz Septet med idel världsartister.

Granliden bjuder på mer folklig underhållning med uppträdanden av rockband från Västerbergs på torsdagen, konsert med Drängarna på fredagen och Las Vegas-show på lördagen.

Wilhelminadagen slås i år ihop med Storviksdagarna och i Stationshuset på lördag blir det bland annat barnteater och så kommer Sveriges näst starkaste man, tungviktaren Stefan ”Stisse” Bergqvist, för att visa musklerna.

I Gästrike-Hammarby är det fotbollens dag med veterancup och Västra Gästrike Flygklubb har uppvisning över Näsbysjön.

På Ovansjöfesten i augusti ligger fokus mer på folkmusik, då det bland annat blir sångfest med Lena Villemark, Anders Larsson och gruppen Vox G från Sandviken. Men det blir även familjedag i Folkets park i Åshammar i regi av Åshammars IF.

Festen avslutas på söndag med Joel Rådbergsdagen vid Drömfabriken i Sandviken då det blir traditionell spelmansstämma.

Mer läsning

Annons