Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För dyrt leda Tunatrafiken direkt från riks 80

Annons

Sandvikens kommun är i full gång med att skapa ett nytt industriområde i Tunaskogen norr om Norrsätra. Infrastruktur i form av vägar, vatten, avlopp, el och IT dras nu in i området.

Känt sedan tidigare är att Cibes Hiss i Järbo är intresserade av att flytta dit. Enligt näringslivschefen Michael Norell finns det ytterligare några företag som är intresserade av att köpa tomter.

– Vi för samtal. Men vi har inte kommit så långt att det blivit aktuellt att skriva kontrakt.

Inriktningen i nya industriområdet blir ”business-to-business”, det vill säga företag som säljer varor och tjänster till andra företag.

– Erfarenheterna från Sandbacka Park gör att vi gärna vill hålla oss till ett visst koncept. I det här området ser vi gärna moderna företag som sysslar med exempelvis logistik eller montering.

I ett tidigt planeringsskede fanns det en idé om att leda trafiken till och från industriområdet via en trafikplats vid riks 80. Detta för att transporterna inte skulle behöva köra omvägen genom de västra stadsdelarna och Järbovägen.

Men det preliminära beskedet från Vägverket är att en sådan trafikplats kostar cirka 15 miljoner och att kommunen nog får räkna med att betala den själv.

– Det känns mindre sannolikt med tanke på att vi har många andra investeringar framför oss med högre prioritet, säger Michael Norell.

Mats Jonsson

Annons