Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lite sjukhuspersonal

Det finns inte tillräckligt med sjukhuspersonal för att kunna sitta och trösta patienter när de väntar på sin tur för undersökning.

Det menar Tova Johansson Marknell, vårdenhetschef för röntgen vid sjukhuset i Gävle.

Annons

”Det finns ingen som har tid att sitta bredvid en dement person för att lugna”

– Vi hade inte glömt bort honom. Men det finns ingen som har tid att sitta bredvid en dement person för att lugna. Å andra sidan tror jag inte att någon har den tiden på hans avdelning heller, säger hon.

Den här dagen hade akutavdelningen precis fått in en medvetslös patient när Annika och mannen anlände till sjukhuset. Väntetiden kan då ha blivit extra lång. Men att mannen skulle ha blivit lämnad ensam i över en timme tror inte Tova Johansson Marknell stämmer.

– Kvinnan var bara hos oss i cirka 40 minuter så jag tror inte uppgifterna om att mannen skulle ha fått vänta i över en timme stämmer, säger hon.

Flyttades efter ett tag

När mannen blev hämtad av personalen fick han ligga i ett rum intill den avdelning personalen var på. På så vis hade sjukhuspersonalen bättre uppsikt över honom.

Men Tova Johansson Marknell ber ändå om ursäkt för om Annika upplevde situationen som obehaglig.

– Är man inte van med hur dementa kan vara kan det upplevas som obehagligt. Hon är varmt välkommen att ringa mig så får vi prata om det här, säger hon.

Mer läsning

Annons