Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För varmt och för kallt i ridhuset

Storvik-Ovansjö ridklubb har problem med kyla, värme och skrämda hästar. Styrelsen kräver nu att kommunen ska isolera ridhuset.

Annons

Ett krav som kultur- och fritidschefen Bo Eriksson har stor förståelse för.

Stork, som ridklubben kallas, har haft sin verksamhet i kommunens ridanläggning i Kungsgården sedan 1994. Eftersom ridhuset är oisolerat har det varit för kallt på vintrarna och olidligt varmt på somrarna.

Problemet har accentuerat under de senaste vintersäsongerna med långa perioder av sträng kyla. Ryttarna har haft svårt att skydda händer och fötter från att förfrysa. För de anställda instruktörerna, som tvingats jobba i sträng kyla fyra-fem timmar i sträck varje kväll, har det varit extra besvärligt.

Storks styrelse anser också att det är svårt att anordna träningar för tävlingsryttarna med tränare utifrån eftersom de ställer högre krav på sin arbetsmiljö.

Förutom problemet att det är för kallt på vintern och för varmt på sommaren innebär bristen på isolering också att hästar och ryttare störs av oljud utifrån.

Nu anser styrelsen att det är nödvändigt att ridhuset blir isolerat för arbetsmiljön och säkerhetens skull.

I ett svar på ridklubbens begäran skriver föreningschefen Hans Nilsson och Bo Eriksson att även de ser ett stort behov av att isolera anläggningen. En kostnadsberäkning ska nu göras som steg ett.

Mer läsning

Annons