Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagen står på kö för att få komma in

Nya företag som vill in i huset måste ställa sig i kö. Förråd används som provisoriska arbetsplatser för att befintliga företag ska kunna växa.
– Vi är i ett besvärande läge där vi snart inte kan uppfylla det uppdrag vi fått, säger Ulrika Nordström, chef för Sandbacka Park.

Annons

Ulrika Nordström blev glad över gårdagens besked från regeringen om att det förmodligen redan 1 mars blir en lagändring som innebär att kommuner kan få chansen att bygga och hyra ut lokaler i egen regi om inte privata aktörer är intresserade.

Under tiden som Sandbacka Park-bygget hanterats i rättsmaskineriet parallellt med att en lagändring utretts har läget varit fulltständigt låst.

– Nu öppnas det nya möjligheter parallellt med att kommunledningen för resonemang med några intresserade köpare, säger hon.

Sandbacka Park med ett 50-tal företag och cirka 800 anställda är uthyrt till nästan 100 procent.

– Vi har fem–tio nya företag som vill etablera sig och ett antal företag som finns inom huset som vill utöka. Men vi måste säga nej. Jag hade nyligen ett företag som behövde tio nya arbetsplatser. Vi kunde ordna fram en. Vi har till och med fått lov att använda förråd som arbetsplatser.

Ulrika Nordström menar att Sandbacka Park i dag är nära gränsen för att inte längre kunna uppfylla sitt kommunala uppdrag. Nämligen att behålla befintliga företag och rekrytera nya.

Företagen står på kö för att få komma in

Mer läsning

Annons