Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företaget värnar om familjen vid utlandsvistelse

Sandvik ser gärna att svensk personal åker utomlands, men också att utlandsanställda medarbetare kommer till Sandviken. Det är ett nödvändigt tekniskt och kulturellt utbyte.

Därför lägger företaget vikt vid att även den anställdes familj ska få en bra utlandsvistelse.

Annons

I regel får medarbetare som är utomlands mer än ett år i sträck ta med sig familjen. Vanligast är att man åker på ett så kallat Expat-avtal, vilket innebär att företaget ger ett visst ekonomiskt och praktiskt stöd till den anställdes familj. Det kan till exempel vara hjälp med skolgång för eventuella barn och hjälp med bostad.

– Det görs lokala bedömningar efter behov. I allmänhet behövs mer stöd vid hemflytt än vid utflytt, säger informationschef, Anders Wallin.

Kulturkurs bra förberedelse

För Niklas och Evelyn Blomgren var den två dagar långa kulturkurs som Sandvik ordnade den bästa förberedelsen.

– Jag var skeptisk först, men den var faktiskt riktigt proffsig och den har vi haft mycket nytta av, säger Evelyn.

Att ha personal ute i världen som sedan kommer hem med ny kunskap är viktigt för Sandvik av flera orsaker.

Förståelse

– Tekniköverföring är en. Det är också väsentligt för ett globalt verkande företag som Sandvik att man har ett ”globalt mindset”, det vill säga att det är inte nödvändigtvis det svenska perspektivet som ska gälla. Vi behöver i hög grad stor förståelse för omständigheter, krav med mera i andra länder. Det är alltså viktigt att också få hem medarbetare med erfarenhet och kunskap utifrån, säger Anders Wallin.

Mer läsning

Annons