Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsfest i Sandviken

/
  • Förväntans-fulla. Magnus Lohe, processordförande för Företagsforum, Michael Norell, näringslivschef Sandviken och Anne-Louise Kleen, ordförande Företagarna, förväntar sig att 15 000 besökare kommer till Göransson Arena.
  • Styr Gävle från Sandviken. Ingemar Westin, vd för Gävle Containerterminal, kommer att finnas på plats under Företagsforum för att visa att det med teknikens hjälp går att styra containerterminalen i Gävle hamn från Sandviken.

Tre landshövdingar, tre län och 177 utställare under samma tak.

Nu slår Företagar- forum upp sina portar som ska locka tusentals besökare.

Annons

Varje centimeter av Göranssons Arena är fylld. Det annars så blankhala golvet ryms nu av 177 utställare från lika många företag. Företagsforum har lyckats locka företagare från tre olika län och entusiastiska föreläsare från hela Sverige.

– Det här är lika mycket en upplevelsemässa som en ren företagsmässa, säger Magnus Lohe, processordförande för mässan.

Med inbjudna besökare som länspolischefen i Stockholm Karin Götblad, Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm och äventyraren Niclas Mårdfelt, hoppas arrangörerna att fler än bara företagarna själva ska lockas till arenan.

Arrangörerna räknar starkt med att 15 000 besökare kommer att ha vandrat in genom entrén innan forumet är över på lördag.

Tre landshövdningar

Under forumets tre fullspäckade dagar finns även möjligheten att besöka Bergslagens industri- dagar som kommer att vara på plats i arenan.

Den stora utmaningen för arrangörerna har inte varit att locka företagare till Sandviken utan snarare att få tre landshövdingar att finnas på samma plats vid samma tid.

– Tre landshövdingar till en tid är det inte alla som lyckas med, säger Ingemar Westin, vd för Gävle Containerterminal, och tittar på processordförande Magnus Lohe.

Forumets utställare domineras av företag från branscherna inom industri och underleverantörer. Anne-Louise Kleen, ordförande i Företagarna i Sandviken, hoppas att dagarna ska bjuda på mer än bara beskådan av andras företag.

– Det här är ett perfekt tillfälle att möte de kompetensbehov som företagarna behöver och kanske knyta nya kontakter, säger hon.

I dag klockan 10.00 slås portarna upp och de lär inte stängas förrän den sista besökaren har lämnat arenan på lördag klockan 15.00.

Mer läsning

Annons