Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingarna på SMC bröt samman

/
  • IF Metall och Sandvik har svårt at tkomma överesn om uppsägningarna på SMC. Men på Sandvik Process System och i Gimo räddades jobben, med kortare arbetstid och lägre lön.
Foto: Catharina Sandström

Förhandlingarna om uppsägningarna på Sandvik Mining and Construction har strandat. IF Metall lämnar nu över till central nivå sedan parterna inte kommit överens.

Annons

Som stötesten uppges bland annat krav från Sandvik på att anställda ska ha CNC-utbildning vilket riskerar att slå ut gamla trotjänare som jobbat länge åt bolaget.
– Det känns inte moraliskt och etiskt riktigt, tycker vi, säger Lars Karlsson, ordförande i bergborrklubben.

Det är inte bara på Sandvik Materials Technology, där uppsägningar inletts utan fackets samtycke, som det gnisslar mellan bolaget och IF Metall. På Mining and Construction där 50 metallare varslats väntar nu centrala förhandlingar.

Tvisten rör bland annat bemanningen. Neddragningarna skulle enligt facket innebära att drygt var sjätte arbetare försvinner.

– Organisationen är anorektiskt bemannad, tycker Lars Karlsson.

Upprör gör även nya krav från Sandvik på att personalen ska ha CNC-utbildning.

– Vad vi har förstått så känns det inte som att företaget har för avsikt att erbjuda personer som saknar utbildning det. Men så långt har vi inte kommit än, säger Lars Karlsson som menar att det fortfarande finns många arbetsplatser som inte är CNC-maskiner.

Han befarar att kravet ska slå mot gamla trotjänare som slitit i många år vid verkstadsmaskiner som andra inte velat jobba med.

– Tidigare har vi haft svårt att få CNC-operatörer att komma och jobba vid de här maskinerna. Det är olyckligt om företaget skulle använda uppsägningar för att få bort personer som jobbat här länge. Men det är som sagt ett senare skede, säger han.

IF Metall har föreslagit en arbetstidssänkning till 80 procent mot 90 procent av lönen vilket, enligt egna beräkningar, skulle rädda 52 jobb.

– De signaler vi har fått är att det kan bli aktuellt efter varslet om det skulle behövas nya neddragningar.

Ett generellt erbjudande om avtalspension från 62 år, vilket berör 20 personer, nobbades också.

Anders Bratt, personalchef på Mining and Construction, vill inte uttala sig så mycket om detaljerna utan uppger att han vill visa respekt för en förhandling som fortfarande pågår.

– Det är en känslig diskussion, förklarar han.

Men han bekräftar att oenigheten rör kompetensfrågor. Att det blir centrala förhandlingar innebär att processen fördröjs med några veckor. Anders Bratt tycker att det är olyckligt för de anställda, speciellt eftersom tjänstemännen redan fått sina besked. Bland dem sägs knappt hälften av de 30 varslade upp. Resten har fått riktade erbjudanden om avtalspension, slutat eller gått till nya jobb.

Mer läsning

Annons