Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskingrande chef slutar

Den chef för ett äldreboende i Sandviken som misstänks ha stulit pengar från åldringar slutar nu sin anställning med omedelbar verkan på egen begäran. Både den interna utredningen samt polisens utredning av stölderna fortsätter.

Annons

Den erfarna chefen polisanmäldes tidigare i juni, misstänkt för förskingring, efter att ha stulit från omsorgstagarna på äldreboendet där hon är ansvarig. 29 åldringar ska ha blivit av med allt från 100 till 5 000 kronor. Kvinnan misstänks för att lagt beslag på fickpengar som hon av anhöriga och gode män fått förtroendet att förvalta för klippning, fotvård och andra småutgifter.

Den misstänkta förskingringen avslöjades när två av de anställda slog larm till förvaltningschefen om att det saknades pengar i handkassan. Vid en kontroll fanns bara småpengar kvar trots att det enligt kassabladen borde ha funnits 37 000 kronor. Det visade sig att enhetschefen brutit mot de rutiner som finns för hanteringen av fickpengar. De säger att två anställda alltid ska finnas med när pengar tas emot eller betalas ut. Detta för att ingen ska bli misstänkt för oegentligheter eller slarv. Men i det aktuella fallet har chefen valt att ensam hantera insättning och uttag av pengar.

Enhetschefen stängdes av från sitt arbete med omedelbar verkan i avvaktan på att internutredningen blir klar. Utredningen, tillsammans med polisens utredning av anmälan, fortsätter även om kvinnan nu sagt upp sig självmant. Hon lämnar sin anställning omgående.

De 29 åldringar som bestulits på pengar ska ersättas av Sandvikens kommun.

Mer läsning

Annons