Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola anklagas för att ha tystat ned pedofilincident

En förskola i Sandviken anklagas för att ha tystat ned en misstänkt pedofilincident. Men enligt rektorn har det aldrig funnits någon hotbild.


– Det finns ingen anledning att skapa oro. Vi anser att vi har full kontroll över vad som händer här, säger hon.

Annons

Alla föräldrar med barn på förskolan fick i går brev från ledningen med information om den påstådda incidenten och om vilka säkerhetsrutiner förskolan tillämpar.

Bakgrunden är att en man för några veckor ska ha stått och pratat med tre flickor över staketet. Mannen ska ha uttryckt sig på ett sådant sätt att det uppfattats som att han gärna ville träffa flickorna ensam och att de vuxna inte borde få veta någonting.

Händelsen har av några föräldrar uppfattats som ett allvarligt hot och förskolan får nu kritik för att man inte tagit situationen på allvar.

”Rektorn vill lägga locket på”, skriver en anonym person i ett brev som i går diariefördes på kommunen.

Men rektorn själv säger att varken hon eller övriga personalen uppfattat att det funnits någon hotbild.

– Det är inte alls ovanligt att våra barn blir tilltalade av personer som går förbi förskolan utan att det är något konstigt med det. Det kan exempelvis vara en morbror eller en farfar som stannar till och pratar några ord med ett barn. Vi har våra säkerhetsrutiner och anser att vi har läget under fullständig kontroll. Efter det att det här hände för två veckor sedan har vi heller inte hört något mer.

För säkerhets skull kontaktade rektorn polisen. Men eftersom det inte fanns något brott att anmäla fick hon beskedet att polisen inte kunde agera.

I går fick alla föräldrar ett brev från förskolan med information om den påstådda incidenten och om de säkerhetsrutiner som gäller i samband med hämtning och utevistelser.

– Vi ser inte att vi har haft någon hotbild och jag kan tycka att det är lite onödigt att vissa föräldrar skapar oro samtidigt som jag naturligtvis måste respektera deras känslor, säger rektorn.

Mer läsning

Annons