Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskoleavdelningar stängs

Det blir en avdelning på Tallbacksgården och en på Nävergården som läggs i malpåse i höst när förskolan måste göra besparingar.

Annons

Ytterligare fyra tjänster ska bort på andra förskolor. Det beskedet gav kunskapsnämndens nyvalda ordförande Ann-Catrin Brockman (S) i kommunfullmäktige i går.

Sedan tidigare har det varit klart att två förskoleavdelningar tillfälligt måste stängas i brist på pengar. Brockman informerade i går om att neddragningen görs på Tallbacksgården i Norrsätra och Nävergården i Björksätra för att de ligger i områden där det i dag finns tillräckligt många platser i förhållande till antalet barn.

– Alla förändringar hanteras professionellt och enligt överenskomna rutiner. Barnens bästa är alltid utgångspunkten. Tydlig information och möjlighet till delaktighet för föräldrarna är viktig, sa Ann-Catrin Brockman inför de kommande omflyttningarna.

Stängningarna innebär att det finns 55 färre platser i förskolan i höst. Men samtidigt föddes det 50 barn färre 2008 jämfört med 2007.

– Barngruppernas storlek kommer dock att öka och det kan innebära att föräldrar inte får sina förstahandsval tillgodosedda, sa Ann-Catrin Brockman.

Situationen inom förskolan kom upp på dagordningen efter en interpellation av oppositionsrådet Karin Nilsson (V) med frågor om den ekonomiska situationen som leder till större grupper.

– Jag känner en mycket stor oro. Pedagogerna måste vara rena trollkonstnärerna för att få det att fungera, kommenterade hon.

Annons