Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande hopp om att rädda flottningsmuseet

Det finns nu två olika konstellationer som under-söker möjligheten att driva flottningsmuseet vidare i föreningsregi.
– Båda är seriösa, säger Sven-Olof Sundqvist, ordförande i den museistiftelse som nu är under avveckling.

Annons

Vid ett möte i förra veckan beslutade styrelsen för Stiftelsen Dalälvarnas flottningsmuseum att fullfölja avvecklingen genom att begära så kallad permutation hos Kammarkollegiet.

– Det är en så lång process att vi inte kan avvakta om det blir någon fortsättning i annan regi. Senast sista februari måste allting vara klart. Då ska vi vara ute ur lokalerna, säger Sven-Olof Sundqvist.

Genomfört visningar

Som Arbetarbladet berättat har bland annat Siljansfors skogsmuseum utanför Mora visat intresse av att ta över samlingen om det inte blir någon fortsättning i Gysinge. Detta i samband med att Nordiska museet, som äger föremålen, genomfört visningar för andra museer och organisationer.

Besked snart

Men i samband med att museistiftelsen nu inlett sin avveckling har det dykt upp två konstellationer som är intresserade av att bilda föreningar med målet att rädda flottningsmuseet kvar i Gysinge.

Besked om det är möjligt att fullfölja någon av räddningsaktionerna ges inom de närmaste veckorna. Till dess har Nordiska museet lovat att samlingen inte ska bortforslas.

Mer läsning

Annons