Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt torrlagt i Gysinge

Halva sommaren har gått och det har fortfarande inte löst sig med serveringstillstånd för nysatsande Gysinge Wärdshus. Det är fortsatt alkoholfritt som gäller. Men ägaren Ulf Berghäll är inte särskilt oroad.
– De flesta som kommer hit under semestrarna kör bil och då dricker de ändå inte, säger han.

Annons

Hotell- och konferensanläggningen gick i konkurs i våras men öppnade igen för drygt en månad sedan, nu i Gysinge Bruk AB:s egen regi. Eftersom man inte hann lämna in en ny ansökan om serveringstillstånd innan individ- och familjeomsorgsnämndens sista möte har det hittills varit en alkoholfri sommar för gästerna. Och så kan det fortsätta. Nästa ordinarie möte har nämligen nämnden först i september.

Ulf Berghäll är dock inte särskilt oroad och menar att många turister kommer till Gysinge med bil och därför väljer andra drycker. Därför har han valt att ligga lågt i kontakterna med Sandvikens kommun.

– Det funkar så bra ändå så, säger han.

Men mer angeläget blir det med alkoholtillstånd inför hösten då flera bröllop och konferenser är inbokade.

Enligt Hans-Olov Frestadius (S), ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden, behöver inte Gysinge Wärdshus invänta nästa möte. Tjänstemän på kommunen kan fatta beslut om ett tillfälligt tillstånd så fort alla handlingar kommer in.

– Om det är väldigt långt mellan mötena så brukar det gå att hantera på det viset.

Mer läsning

Annons