Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP och V vill satsa mer på de äldre

Mer pengar till äldreomsorgen. Det lovar både Folkpartiet och Vänstern i sina budgetförslag. Socialdemokraterna hade en budget ihop med Centern som nu i stället ska förankras hos Miljöpartiet och Ny Ordning. Övriga partier passade i kommunstyrelsen i går.

Annons

Det har blivit rörigt inför beslutet om kommunbudget för 2011 sedan S gjorde slut med C för att i stället gå ihop med MP och NO.

När kommunstyrelsen behandlade frågan i går ställde sig inte Centern bakom det förslag som partiet själva varit med om att ta fram under hösten.

C avstår från att delta

– Vi avstår från att delta i beslutet. Det har ju hänt en del extraordinära saker under de senaste dagarna, sade Carl-Ewert Ohlsson (C), kommunalråd som snart blir oppositionsråd.

MP och NO har nu tiden fram till fullmäktigemötet 22 november på sig att påverka innehållet i budgeten.

– Det blir nog svårt att hinna få till några stora ändringar. Jag kan bara konstatera att vi även tidigare år stött Socialdemokraternas budgetar med bara milda synpunkter, sade blivande kommunalrådet Per-Johan Emtell efter mötet.

Vänstern har det budgetförslag som skiljer sig mest från huvudförslaget. Vi vill höja skatten med 33 öre för att bland annat kunna tillföra ytterligare 18 miljoner till äldreomsorgen och minska barngrupperna i förskolan.

Folkpartiet är berett att ge äldreomsorgen ytterligare 7 miljoner kronor medan skolan, enligt FP-förslaget, får 4 miljoner mindre än i huvudalternativet.

Mer läsning

Annons