Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funktionsnedsatt utskälld för en kopp kaffe

/

En funktionsnedsatt Sandvikenbo blev utskälld av en anställd på boendet bara för att han ville bjuda föräldrarna på kaffe.

Annons

Händelsen lex Sarah- anmäldes som en grov kränkning.

Den skällande kvinnan i personalen väntas nu få en formell varning.

Det var en vikarie på boendet som reagerade med bestörtning när hon blev vittne till ett bråk.

Ville bjuda föräldrarna

En av de funktionsnedsatta ville ha hjälp med att bjuda sina besökande föräldrar på kaffe. Något som till och med finns inskrivet i mannens utförandeplan att han har rätt till. En kvinna i personalen började då skrika åt honom och hans föräldrar.

Kvinnan såg till att det inte blev något kaffedrickande. Bråket och skrikandet fortsatte ända tills de anhöriga, som försökte släta över allting för att lugna ned situationen, gick därifrån.

Kränkt familjen tidigare

Enligt den utredning som gjorts ska samma kvinna vid flera tidigare tillfällen ha gjort sig skyldig till kränkningar mot samma familj. Bland annat genom att neka föräldrarna att prata med sonen eftersom ”han inte gjort sig förtjänt av det”.

Kvinnan själv har i samtalen med sin chef varit mycket ångerfull och berättat att hon på eget initiativ ringt upp föräldrarna och bett om ursäkt för sitt dåliga beteende.

Något som föräldrarna också bekräftat.

– Vi är för lite personal på arbetsplatsen. Det är fler än jag som tycker det är jobbigt, har hon förklarat, dock väl medveten om att det inte är okej att straffa de boende för det.

Fått tillsägelser

Enligt utredningen har kvinnan tidigare fått tillsägelser för att hon haft ett dåligt bemötande. Hennes chef anser att Sandvikens kommun som arbetsgivare nu bör göra en tydlig markering genom att utdela en skriftlig varning för brott mot anställningsavtalet.

Mer läsning

Annons