Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuskande Sandvikenkvinna måste betala 212 000 kronor

Annons

En Sandvikenkvinna har fortsatt ta emot livränta för inkomstbortfall trots att hon redan 2003 kunde återgå till sitt gamla arbete. Nu måste kvinnan betala tillbaka 212 000 kronor till Försäkringskassan.

På grund av arbetsskada var Sandvikenkvinnan tvingad att byta jobb till en tjänst med sämre lön. Som kompensation har hon under många år fått livränta, en sjukersättning som betalas ut till personer som fått en sin arbetsförmåga varaktigt nedsatt med minst en femtedel.

Nu i efterhand har det dock, enligt Försäkringskassan, framkommit att kvinnan redan 2003 återgick till det jobb som hon hade innan hon blev arbetsskadad. Därmed ska kvinnan under sju års tid ha tagit emot ersättning som hon inte haft rätt till.

Från Försäkringskassans sida misstänker man att kvinnan fuskat till sig ersättning även före 2003. Men eftersom det inte gått att få fram dokument som styrker att hon återgick till sin gamla tjänst ännu tidigare ställs inga krav på återbetalning för den tiden.

Den fuskmisstänkta måste nu omedelbart betala tillbaka pengarna som hon inte borde ha tagit emot, totalt alltså 212 000 kronor. Betalar hon inte skulden i tid blir det en dröjsmålsränta som för närvarande är på 8,50 procent.

Mer läsning

Annons