Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra timmars skolprat utan politiska besked

I fyra timmar pratades det skolfrågor i Sandvikens kommunfullmäktige i går. Men några tydliga besked till väljarna om var partierna står gavs inte i en debatt utan varken tema eller röd tråd.

Annons

Det blev mer internutbildning än politisk debatt när fullmäktige ägnade större delen av kvällen åt skolfrågor på alla nivåer från förskola till gymnasium.

Sedan skolchef och skolformschefer gett en mycket utförlig information om läget i skolorna var politikerna så frågvisa att det bara blev en timme över till den politiska debatten.

Eftersom det inte heller fanns något förutbestämt tema blev det en debatt som spretade åt alla tänkbara håll och täckte in både smått och stort medan presidiet hade fullt upp med att klocka talartider och hålla reda på vem som stod i tur att prata.

Eventuella lyssnare som sökte partiskiljande besked och var nyfikna på nya visioner fick ingen hjälp med att få ihop trådarna.

Några av politikerna snuddade vid högaktuella lokala frågor som profileringen inom de kommunala grundskolorna och vad som ska hända med gymnasieskolan när antalet elever nästan halveras inom några år. Men eftersom valet av samtalsämne var fritt blev det inga sammanhängande diskussioner med argument och motargument.

Mer läsning

Annons