Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla Ängsbacken ska bli nytt

/
  • Snart är det inflyttning på Sandvikens nya äldreboende. Samtidigt inleds utredningen och projekteringen av nästa etapp.

Folkpartiet vill att Västanby skola ska få en idrottshall och slöjdsal i anslutning till Ängsbackens äldreboende. I övrigt är det lågmälda opponeringar mot majoritetsbudgeten.

Annons

LÄS MER: Stor hyreshöjning på nya Ängsbacken

Samtidigt som de äldre slussas över till nybyggda äldreboendet Ängsbacken påbörjas nu planeringen av den gamla byggnaden.

Antingen ska huset rivas för att ge plats åt en helt ny byggnad eller så ska det gamla totalrenoveras.

I budgeten finns sammanlagt 73 miljoner kronor avsatta under kommande treårsperiod. Projekteringen startar redan nu.

Folkpartiet vill lägga ytterligare en halv miljon kronor på att utreda om det går att få in en idrottshall och slöjdsal i Ängsbackens andra etapp.

"Idag, som för 40 år sedan, bussas och skjutsas eleverna från Västanby skola till andra skolor i kommunen för idrotts- och slöjdlektioner. Till vilken kostnad?", skriver Per-Ola Grönberg (FP).

LÄS MER: Gamla Ängsbacken kan få en våning till

Tidigare gjordes detaljplanen om för att möjliggöra fyra våningar, det skulle innebära att den gamla delen blir lika hög som nybyggnationen som nu står klar. Men i budgeten finns endast pengar avsatta för tre våningar.

När etapp två på Ängsbacken är klar är tanken att det ska ersätta ett av de andra omsorgsboendena i Sandviken som då ska börja renoveras.

På sikt behöver alla särskilda boenden att ersättas eftersom lokalerna har blivit omoderna och slitna.

Moderaterna som är största oppositionspartiet med ett eget välbetalt huvudoppositionsråd har i dagsläget inget eget budgetförslag.

– Jag ska göra vad jag kan för att få det klart till kommunstyrelsens sammanträde i nästa vecka. Men det är ett problem att vi får del av majoritetens budget så sent, vi ska ju opponera på den, säger Hans Olsson.

LÄS OCKSÅ: Så använder Sandviken extramiljonerna

Mer läsning

Annons