Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla kollegor i final om chefsjobb

/
  • Från gävle. Bo Bäckström från Gavlegårdarna är en av huvudkandidaterna till att bli Sandvikens kommuns nye tekniska chef.
  • Från Älvkarleby. Patrik Österbring är Älvkarleby kommuns tekniske chef,  en tjänst som motsvarar den som han söker i Sandviken.

Sandvikens sneglar mot grannkommunerna när man ska rekrytera ny teknisk chef. Inför avgörandet i nästa vecka står det mellan Patrik Österbring, teknisk chef i Älvkarleby kommun, och Bo Bäckström, Gavlegårdarnas tekniske chef.

Annons

Den av Sandvikens kommun anlitade chefsrekryteraren Torgny Balkefors på Proffice har plockat fram de två huvudkandidaterna som ska intervjuas av arbetsgivare och fackliga organisationer i nästa vecka.

Summera på torsdag

På torsdag är det meningen att parterna ska summera sina gemensamma intryck och bestämma hur man ska gå vidare.

Båda finalisterna är bosatta i Gävle och har i dag samma titel som tjänsten som de nu är högaktuella för.

Chef för färre

Patrik Österbring är sedan 2009 Älvkarleby kommuns tekniske chef med en tjänst som motsvarar den som han söker i Sandviken, dock i en mindre organisation och med chefsansvar för färre underställda.

Den 40-årige trebarnspappan och innebandyledaren hade under 17 år olika chefsroller inom Gävle kommun. Därefter blev han platschef för privata Triennium Fastighetsentreprenad AB innan återgick till ett kommunalt chefsjobb.

Jobbat ihop

Bo Bäckström, 57-åring med tre vuxna barn, var under en period i slutet av 90-talet och början av 2000-talet kollega med Patrik Österbring på tekniska kontoret i Gävle där Bäckström under 13 år var mark- och bostadschef.

Sedan 2003 är Bo Bäckström teknisk chef vid bostadsföretaget Gavlegårdarna med ansvar för bland annat drift, investeringar, underhåll och bredband.

Innefattar Arenan

Den som blir Sandvikens kommuns nye tekniske chef är också högaktuell för att bli vd i Sandvikens Specialfastigheter, bolaget som äger och förvaltar fastigheten Göransson Arena.

Mer läsning

Annons