Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Går inte skjuta upp Parkbadsinvesteringen”

/

Parkbadet måste rustas upp med start redan i år. Att fortsätta skjuta upp investeringarna är inte längre möjligt.
Det anser Ulf Gillström (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, inför hotet att badet annars snart kan komma att riskera stängning.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går varnar nu teknikerna för att Parkbadet snart kan hamna i ett läge där anläggningen riskerar att tvingas stänga på grund av att vattenreningen inte längre håller måttet.

Det akuta investeringsbehovet är 18,5 miljoner kronor redan i år. På några års sikt bedöms kommunen behöva rusta badanläggningen för 35-50 miljoner kronor för att verksamheten ska kunna fortsätta.

– Vi har inte haft pengar för att göra det här tidigare. Men nu är vi i ett läge där vi inte kan vänta längre, framför allt inte med vattenreningen, säger Ulf Gillström,

Som hyresgäst blir det i slutändan kultur- och fritidsnämnden som får stå för amorteringar och räntor när det nu måste storinvesteras. Men Ulf Gillström antyder att han hoppas på avlastning.

– Parkbadet har ett allmänt kommunalt intresse. Inte bara kultur- och fritidsförvaltningen, utan även besöksnäringen har stor glädje av att anläggningen finns och fungerar, säger han.

– Därför att det inte fungerar så med det budgetsystem vi har. Vi kör med årsbudgetar där nämnderna varken behåller överskott eller underskott.

Mer läsning

Annons