Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle och Sandviken lockar - Hofors ratas

Befolkningstrenderna håller i sig.

Gävle och Sandvikens kommun fortsätter att locka till sig nya invånare medan befolkningen i Hofors och Älvkarleby flyttar.

Annons

Under det första halvåret 2010 ökade befolkningen i hela riket med 32 697 personer. En ökningen som delvis Gävle och Sandvikens kommun står för, visar siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.

17:e plats

I Gävle kommun ökade befolkningen med 204 personer, vilket gör att staden med sina 94 556 invånare behåller sin plats som Sveriges 17:e största kommun.

– Det visar på en stark tro på framtiden och Gävle, säger kommunstyrelsen ordförande Carina Blank, i ett pressmeddelande till Arbetarbladet.

104 fler

Även Sandvikens kommun kan stoltsera med en ökad befolkning. Det kan kommunen tacka de 104 personer som valde att bosätta sig där och som har gjort att kommunen har 37 084 invånare.

I Sandviken beror befolkningsökningen framför allt på det ökade antalet inflyttande personer, i Gävle är det antalet födda barn.

– Det känns fantastiskt att så många vill att deras barn ska växa upp i Gävle, säger Carina Blank.

Flyttar från Hofors

I Hofors kommun väljer däremot invånarna att flytta. Där minskade befolkningen med 79 personer, och kommunen har nu en befolkning på 9 794 personer.

Mer läsning

Annons