Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Taxi blir nu också Sandviken Taxi

/
  • Lovar god service. Gävle Taxis styrelseordförande Peter Jansson lovar fortsatt taxiservice i Sandviken dygnet runt för privatpersoner och företag.

Sandvikenborna kan fortsätta ta taxi hem från krogen. Det blir en snabb lösning inför sommarens stora omstrukturering.

Annons

Gävle Taxi startar dotterbolaget Sandviken Taxi och etablerar sig i stan med cirka 20 fordon.

– Vi tänker ta ansvar för att det finns bilar dygnet runt, säger styrelseordföranden Peter Jansson.

Som Arbetarbladet berättade på onsdagen blir det stora omkastningar inom taxibranschen i Gästrikland i samband med att X-Trafik nu upphandlar samhällsbetalda resor för fem år framåt.

In som ny, stor aktör kommer Helsingsborgsföretaget Tuwa Specialtransport med totalt 52 fordon i Gävle-Sandviken.

Samtidigt byter Gävle Taxi och Taxi Stor och Liten marknadsandelar inom det utrymme som blir kvar när lägsta anbudsgivaren Tuwa tagit sin del av färdtjänst, sjukresor och andra skattefinansierade transporter.

Slår sig in i Sandviken

Gävle Taxi tappar samhällsbetalda resor i Gävle men slår sig i stället in i Sandviken som nummer två efter Helsingborgsföretaget medan det för Stor och Liten blir tvärtom.

Eftersom Tuwa har som affärside att bara köra samhällsbetalt och ingen privattaxi har det under senaste veckan spekulerats i att Sandviken är på väg att bli utan vanlig taxiservice.

Men nu visar det sig att Gävle Taxi redan förberett sig inför omläggningen genom att starta dotterbolaget Sandviken Taxi 664400 AB.

Senast i juni

– Vi tänker etablera oss i Sandviken senast i juni. Vi bedömer att vi får så pass många samhällsbetalda körningar att vi även kan serva företag och privatpersoner dygnet runt. Den marknadsundersökning vi gjort tyder på att vi kan få en bra mix, förhoppningsvis 50 procent samhällsbetalt och 50 procent privata körningar, säger Peter Jansson.

Gävle Taxi kör i dag med en kombination av egna fordon och underentreprenörer. Så är det också meningen att det nya dotterbolaget i Sandviken ska jobba.

– Vi hoppas att några av dem som i dag kör i Sandviken ska börja köra åt oss.

I Gävle blir det alltså färre körningar för Gävle Taxi när de nya avtalen träder i kraft.

– Men vi släpper inte Gävle, utan satsar i stället mer på företag och privata kunder, säger Peter Jansson.

Mer läsning

Annons