Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Helena Sveriges bästa macka?

/
  • TÄVLINGSBIDRAG. Helena Lindström från Sandviken ska vara med och tävla i Mack-SM i Umeå i augusti. Tävlingsbidraget heter

En macka med marinerad kyckling, brie och tranbärschutney – godast i landet? Om en dryg månad får vi svaret. Då tävlar Helena Lindström i Mack-SM med sin "Cranberry delight".
– Lite nervöst är det, konstaterar hon.

Annons

Tolv finalister från hela landet har valts ut för att vara med och tävla i Mack-SM på Noliamässan i Umeå i början av augusti. En av finalisterna är Helena Lindström till vardags konditor på Hansens café och bageri i Sandviken.

– Vi har samarbetat fram den här mackan. Det är en rolig grej för oss, men samtidigt en utmaning, tycker Helena.

Mackan, "Cranberry delight", består av två dinkelbröd som sitter ihop och fylls med bland annat brieost, marinerad kyckling och tranbärschutney.

– Det är en lite annorlunda kombination av ingredienser, dessutom är utförandet annorlunda. Man kan bryta isär den och få en vegetarisk halva och en med kyckling.

I finalen har de tävlande 45 minuter på sig att tillaga 20 mackor. Därefter bedöms mackorna utifrån kriterier som smak, utseende, trendighet och lätthet att ta med sig och äta på språng. Helena medger att det känns lite nervöst.

– Det svåraste blir nog att planera allt så att det flyter.

Vinnaren får, förutom äran, en weekendresa till New York.

Mer läsning

Annons