Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göranssonska söker ny rektor

Bernt Gustafsson slutar som rektor för Göranssonska skolan. Han lämnar skolan efter ett och ett halvt år på sin post och nu måste skolan söka en ny rektor.
– Vi hade gärna sett att han blivit kvar, säger Tommy Sandin, vd för Göranssonska skolan.

Annons

Göranssonska söker efter en ny rektor, efter att Bernt Gustafsson meddelat att han lämnar jobbet. Gustafsson tillträdde som rektor för ett och ett halvt år sedan, i mars 2008, men blir alltså inte kvar på skolan.

– Han ska flytta tillbaka till Dalarna och jobba med att ta fram ett gymnasiecollege i Grängesberg-trakterna, berättar Tommy Sandin.

Det nya jobbet är inte inom Sandvik och enligt Sandin är det av familjeskäl Gustafsson flyttar hem till Dalarna.

Den nya rektorn får utmaningen att locka flera elever till skolan. Till Göranssonska har söktrycket alltid varit hårt men det sista året var det färre som sökte till skolan.

– Vi har en del åtgärder, bland annat ett djupare samarbete med skolorna i Sandviken, och vi har också etablerat kontakt med två skolor i Gävle som har profilklasser i teknik. Men vi har fortfarande en bra grund. Vi har fulla klasser och det är fler som söker än vi har platser, säger Sandin.

Rekryteringen av den nya rektorn ska enligt tidsplanen avslutas i september och man hoppas att en ny rektor ska kunna tillträda i början av november. Gustafsson försvinner i slutet av augusti och i glappet kommer Tommy Sandin att fungera som tillförordnad rektor.

Mer läsning

Annons