Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränsland överklagar detaljplan om parkering

Parkering kan inte alls ordnas inom den egna tomten.
Gränsland överklagar Sandviken kommuns detaljplan för Årsunda strandby.

Annons

I december antog bygg- och miljönämnden i Sandviken den detaljplan som ska bli Årsunda strandby vid Strandbaden. Under den månad som förslaget var utställt kom det inte in några uppgifter som hindrade nämnden från att anta planen.

Men den ekonomiska föreningen Gränsland håller inte med. Föreningen har tidigare framfört krav om att de åtta parkeringsplatser som funnits i anknytning till föreningens anläggning på campingplatsens mark ska vara kvar för att underlätta för besökare från Sjösunda.

Men Sandvikens kommun har i stället menat att nya parkeringar kan ordnas på föreningens egen tomt, alternativt att campingen upplåter mark för parkering.

Nu anser däremot Gränsland att parkering inte alls kan ordnas inom den egna tomten och väljer därför att överklaga kommunens antagna detaljplan.

Föreningen menar bland annat att parkeringen inte får vara för långt bort så att det hindrar personer som har svårt att gå att ta sig till anläggningen, och att det måste finnas plats för taxibilar och bussar att ta sig in och ut från anläggningen.

Mer läsning

Annons