Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripna 33-åringar bakom stöldturné

Två 33-åringar från Vällingby och Bromma hade varit på en lång stöldturné. Tre inbrott i Sandviken i december blev ett för mycket. Vid det första stoppade de väktarna med fot-anglar. Vid det tredje greps de av polisen.

Annons

Polisen reagerade på det utstuderade tillvägagångssättet vid ett inbrott i Sandegårds klädaffär i Sandviken 13 december. Tjuvarna stal kläder för 137 000 kronor och kastade sedan ut så kallade fotanglar över Högbovägen, i korsningen med Persbogatan, för att undkomma förföljare.

Två väktarbilar körde på anglarna och fick däcken förstörda.

Men en dryg vecka senare grep polisen 33-åringarna på bar gärning vid ett inbrott hos Anetorns bil i Sandviken. Tidigare samma natt gjorde de ett inbrottsförsök i Gösta Samuelssons Bil.

Sedan de gripits visade det sig att de båda, tillsammans eller var för sig, kunde misstänkas för en lång rad brott. De åtalas nu för sammanlagt 21 olika brott, bland annat ett par inbrott hos Överskottsbolaget i Mellansverige. I Bollnäs stal de kläder för 147 000 kronor vid ett inbrott.

I bilen de hade när de greps fanns också vapen, bland annat ett hagelgevär. Där fanns också en bultsax som en kriminalteknisk undersökning visar har använts vid tillverkningen av fotanglarna.

Mer läsning

Annons