Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld-medalj till Wijk

Olle Wijk, vice vd på Sandvik Material Technology, får en guldmedalj från Kungliga Tekniska Högskolan. Utmärkelsen får han för att han främjat samverkan mellan industri och högskola.

Annons

Olle Wijk kallas även forskningsdirektör och teknisk direktör. Han har själv en bakgrund som professor vid KTH i Stockholm och har fortsatt samarbeta med KTH i sitt arbete på Sandvik.

”Sandvik är genom hans insatser känt för att ha en mycket nära och väl fungerande samverkan med högskolan i allmänhet och KTH i synnerhet i både utbildnings- och forskningsfrågor. Olle Wijk har under sin karriär skapat varaktig industriell samverkan och genom att han dessutom själv rört sig mellan båda miljöerna varit ett föredöme för en modern växelverkan mellan industri och akademi.” står det i motiveringen till priset.

– Det är med stolthet jag tar emot denna utmärkelse. Kontakterna med högskolor har genom åren varit, och är fortfarande, avgörande för vår rekrytering av kompetenta medarbetare, säger Olle Wijk, enligt ett pressmeddelande som Sandvik skickat ut.

Olle Wijk arbetade som processutvecklare inom metallurgi på Sandvik redan i början av 1980-talet, och återvände 1996 till företaget efter ett antal år som professor vid KTH.

Mer läsning

Annons