Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiet vill ha fler idrottselever

/

Sandvikens gymnasieskola vill profilera sig ännu hårdare som en skola för idrottselever med höga ambitioner.


Regionalt idrottsgymnasium för innebandyn är ett inslag i den satsning som gymnasieledningen nu planerar.

Annons

Redan i dag har Sandvikens gymnasieskola cirka 120 idrottselever på riksidrottsgymnasier för bandy och orientering, lokala profiler för fotboll, innebandy, ishockey och skidor samt elever som läser specialidrott i andra sporter inom ramen för individuellt val.

Nu vill skolledningen gå vidare och utveckla idrottssatsningen.

– Sandviken är en fantastisk idrottsstad med unika förutsättningar i form av bland annat Jernvallenområdet, säger gymnasieintendenten Bert-Ola Dahlgren.

Skolan planerar både att försöka locka elever från grannkommunerna till idrottsprofilerna samt att intensifiera marknadsföringen internt för att få fler Sandvikenelever att bli idrottselever på hemmaplan.

Ett mål med satsningen är naturligtvis att utnyttja den överkapacitet som uppstått på programmen till följd av krympande kullar och skärpt konkurrens från friskolorna.

– Men huvudsyftet är att erbjuda idrottsungdomarna bra förutsättningar. Tomma platser är en förutsättning för det, säger Bert-Ola Dahlgren.

När det gäller innebandyn har gymnasieledningen ambitionen att utveckla ett regionalt idrottsgymnasium.

I praktiken skulle det innebära att inte bara dagspendlande elever från de närmaste grannkommunerna kan söka sig dit, utan även elever från mer avlägset liggande orter som då kan få inackorderingsstöd för att bo i Sandviken under veckorna.

Redan i dag har den lokala profilen för innebandyn i Sandviken fler spelare i flick- och pojklandslagen än riksidrottsgymnasiet i Umeå.

Mer läsning

Annons